fredag 6 november 2009

Koh Phi phi

Karro och jag tog en båttur till Phi phi öarna, vilket tar drygt 1 timme från Lanta. Roligt att komma iväg, vi blev upphämtade av en pickup tillsammans med andra glada resenärer och känslan av äventyr infann sig snabbt. När vi kom fram var det soligt och varmt. Vi åt god thaimat med kyckling och ris och bestämde oss för att ta en longtailboat till Maya Bay med snorkling.

Vid Maya Bay var det fullt med longtailbåtar i vattnet, vi blev avsläppta en bit från stranden och fick vada in den sista biten. När vi nått fram till den pulvervita sanden började vi röra oss inåt ön för att hitta ett ställe att byta på Ella. Vi vandrade genom vacker natur på sandiga små stigar kantade av höga klippväggar och kom så småningom fram till toaletterna, där det lägligt nog fanns en vattenslang.

Efter lite sol och bad började vi spana efter vår longtailboat men kunde inte hitta varken den eller vår skeppare. Vi vadade allt längre ut och såg bara andra båtar, fick kliva över koraller och det började bli farligt djupt där vi gick och försökte balansera med baby och väskor. Till slut kom en annan skeppare och tog över Ella och försvann, vi hann bli oroliga men strax efter närmade sig vår båt och vi kunde lättade kliva ombord. Till saken hör att vi hört historier om att man kan bli kvarlämnad vid den här stranden.

Vi besökte några öar där vi snorklade i fiskrika vatten under båtturen tillbaka. Det blev regnväder och började blåsa. Då verkade det som att den gamle skepparen började köra för allt han hade, vi skrattade gott några gånger när han var för ivrig och propellern gick över ytan... Karro gillade att känna blåsten och regnet där hon satt i fören och båten skuttade fram över vågorna, Ella satt mer skyddad i sin vagn under taket.

Phi phi öarna har blivit något av en träffpunkt för backpackers som reser i Asien och är efter tsunamin uppbyggt mycket kommersiellt. Men det var trevligt att uppleva de trånga gatorna och folkmyllret. Vi hittade en fräsch bungalow för 700 bath, en bit in på ön, och då ingick dvd så vi kunde se på nyinköpta filmen The Beach (med Leonardo di Caprio) som är inspelad på just Maya Bay. Tillbaka i Lanta dagen efter lagom till grabbarnas veckoavslutning vid Long beach.

1 kommentar:

  1. Grattis Jenny på¨födelsedagen! Har försökt ringt till din mobil men inte lyckats. Vi läser din blogg varje dag och det är jätteroligt att höra hur ni har det. Här hemma är det grått och trist, vintern har kommit till Sörnäs men är nog på väg bort igen. Hoppas du får en trevligt födelsedagskväll.
    Kramar
    Lennart + Rose-Marie

    SvaraRadera