fredag 20 november 2009

Farsoter och sjukdomar

Svininfluensan känns långt borta just även om möjligheter till vaccin härnere ska finnas. Vi har missat det mesta av nyhetsrapporteringen men nu kommer familjer hit som hunnit vaccinerat sig innan resan.

Denguefeber är ett virus som orsakas av infekterade mygg och ger hög feber. Den andra gången blir man riktigt sjuk och riskerar, om febern slår till en tredje gång, ett livshotande förlopp. En bofast grannes dotter har drabbats två gånger och i det läget har de bestämt sig resa ut ur landet, åtminstone för ett tag, vilket inte är helt lätt då de har hus och driver företag härnere. Samtidigt ökar spridningen infekterade mygg kan finnas i höjd med Tyskland. Men vaccin ska vara på väg.

Magsjukan har drabbat vår familj, den slog till nog så hårt i alla fall just medan den pågick. Det började i förrgår natt då Ella var sjuk och kräktes, sedan jag och i natt till sist Erik. Klarat sig helt har Alex, underligt nog. Just nu är vi utmattade men håller sakta på att repa oss. Ska ta hand om all tvätt och svara på gamla mail idag.

2 kommentarer:

  1. Magsjuka - stackars er. Hoppas det går över snart. Men det är väl kanske att föredra framför denguefeber, om man får välja. Här har vi inte drabbats av svininfluensan annu. Skall väl vaccinera oss snarast. Annars är allt bra, just idag en underbar höstdag med sol och klar luft. L ute och jagar.
    Kram RM och Lennart

    SvaraRadera
  2. Vad tråkigt att ni är sjuka, hoppas ni kryar på er snart.Ja, här i Svergie har det varit hysteri kring svininflensan. Folk har stått i timmar för att få vaccinet.Många får också inflensan och ligger däckade 1-2veckor.
    Jag och barnen är skyddade nu iallafall.

    SvaraRadera