onsdag 23 september 2009

Nya blommor och kväll med pingis

Närmaste blomaffären ligger på Klong beach. Vi åkte dit för att handla blommor till terassen. När vi kom fram visade det sig vara stängt fram till mitten av oktober, men det gick bra att göra affärer ändå.

Växterna på bilden heter Vanda. Den lilla som hänger på vagnen har rosa knoppar, och den stora kommer blomma i gul, röd, brun eller lila färg. Innan vi nöjde oss hittade vi en Dendrobuem också, som slår ut i röda blomster. För att plantera växterna fick vi med oss en säck med hackade kokosnötter.

När kvällen kom hade vi fått det riktigt trivsamt ute på terassen, då kändes det skönt att stanna hemma. Restaurang Sawasdee som ligger rakt över gatan har god mat, det gäller även deras take away. Erik och Alex fick cheeseburgare med bacon och mamma kokt ris med kyckling. Efter maten gick vi upp och spelade pingis på 3:e våningen här i samma hus som vi bor i.





Ella har varit förkyld och haft feber i ett par dygn, men det har vänt idag.

För att lindra och ta ned feber hos barn finns det speciella pannband att få tag på i Thailand, även om det kan vara svårt (syns ett på biden men som har glidit ned). Pannbandet innehåller silikon och fryses, sedan mjukas det upp i vatten innan användning. Smart grej och som Ella faktiskt verkade gilla. Nu är pannbandet lånat, men jag skulle kunna tänka mig köpa.. finns det i Svedala, någon som vet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar