söndag 30 augusti 2009

Tour med grottor, apor och elefanter idag












Dagen började med att vi blev upphämtade kl 8.00 med bil till mammas stora lättnad, att folk åker omkring på pickupflak är nämligen ingen ovanlig syn på Koh Lanta. Efter någon timme var vi framme vid piren, och började gå mot båten vi skulle åka med.

Vi gick över ett trädäck som slingrade sig någon meter över träsket nedanför. Det var en hel del creepy varelser vi såg när vi tittade ner - larver i jätteformat, stora skalbaggar och några såg ut som små kvastfeningar från urtiden. När vi kom fram lastade vi på kajakerna och gick ombord.

Efter en kort flodtur var vi framme vid aporna, det var kul att mata dem med bananer. Aporna höll show förstås bl a attackerade ledarhannen några apor som höll sig framme för lite mat, men då kastade guiden bananer på honom.


















Resten av båtturen färdades vi mellan branta klippväggar, lade till längs med små stränder, badade, utforskade grottor, vi paddlade in i Fladdermusgrottan och vi såg Elefantklippan.













Alex filmar klippvägg,

var döljer sig ödlan?





Dagens höjdpunkt var fishfarm "fiskefarmen", det var spännande med bassängerna och att se fiskar på nära håll. Och lunchen vi åt vid fiskefarmen ägde, ris med kyckling och grönsaker.


Det gällde att hjälpas åt och dra hårt i nätet i bassängen, här kunde vi få upp en leopardhaj till vattenytan.
I andra bassänger fanns drakfiskar, "bigfish", och andra fiskar som vi inte vet namnet på. Guiden lovade att ta ut oss på en riktig fisketur, och ta upp barracudor och andra stora fiskar - vi såg krokarna. Det planerar vi ska bli vårt nästa äventyr.



Vi busade med en elefantbaby, betydligt större än vår egen baby.

Att rida på elefant genom den tropiska regnskogen var häftigt, utom för mamma och Ella som stannade nere på marken. Vi filmade inne i djungeln, plötsligt började det störtregna och som tur var fanns paraplyer med på elefanten.

När den händelsefyllda dagen var över kom en flakpickup för att köra oss hem! Det var bara att hiva sig upp med barnvagn, badring och allt, vi hade ändå tur att det fanns staket runt. Batman symbolen var målad på baksidan av förarhytten, då var Alex fyndig och satte ett batmantema på dagen (efter fladdermössen i grottan också). Batmobilen körde oss hem, en upplevelse i sig.

2 kommentarer:

  1. Låter som ni haft en riktigt rolig dag. (Tjusig hatt Jenny). Hoppas nu att det blir bra i skolan, det skall bli roligt att höra mer hur det fungerar.
    Kram
    Lennart och Rose-Marie

    SvaraRadera
  2. Thailand är fantastiskt, så mycket som är annorlunda jämfört med Sverige.

    SvaraRadera