lördag 22 augusti 2009

Första dagen på Lanta är över

Lördag kväll 22 aug

Det har idag varit en behaglig temperatur på 32-33 grader i skuggan med en längre regnskur mitt på dagen. Det bästa med dagen var att leka och busa i vågorna, bada i poolen och att bara ta det lugnt. Solen bränner, måste tänka på det och ha hög solskyddsfaktor.



Vi kommer trivas bra i lägenheten, tror vi. Finns en terrass, badrum, kök och ett stort skrivbord efter väggen som det ska bli bra att plugga vid. Internet är beställt och ska kopplas på snart. Här ska vi bo de första 11 veckorna. Växterna på terassen behöver vatten i rikliga mängder varannan dag, i detta tropiska paradis.



Resan hit gick bra, när vi väl lyft gav sig mammas resfeber och det var riktigt lugnt och skönt särskilt som lilla Ella klarade resan väldigt bra.
Erik och Alex sov inget alls innan vi landade i Bangkok tidig morgon, för det visades ju spännande filmer i flyget hela natten, x-man med flera. Vi blev serverade en god frukost och landade i Bangkok efter 10 timmar i luften kl 5.30 lokal tid.
På flygplatsen var det ju en del kontroller och när vi skulle gå igenom security återigen fick en av oss nog av alla kontroller, och det slutade med att vi faktiskt kunde passera utan att behöva plocka upp allt igen dvs datorgrejer, playstation m.m
Vi reste med inrikesflyget från Bangkok till Krabi som är en flygning på ungefär 1 1/2 timme. När vi landat i Krabi fick vi våra väskor och vår transfer väntade utanför grindarna för att köra oss till Koh Lanta. Vi somnade helt uttröttade i minibussen medan vi väntade på färjan som skulle ta oss mellan öarna. När vi kom fram till Koh Lanta var kl 11 och de hade precis haft en stor tsunami övning.

4 kommentarer:

  1. Vad skönt att resan gick bra! Hur går det med tidsomställningen?. Tur att det är ett tag innan pojkarna börjar skolan, så dom hinner anpassa sig. Ha det toppen och krama alla från mig!

    SvaraRadera
  2. Ja, kl 8 i morse VAR det tungt när vi skulle vakna, pga tidsomställningen, men strax efteråt hoppade pojkarna upp och ville till stranden - de hade ändå sovit i 11 timmar!

    Känns skönt att skolan börjar 31 aug så vi hinner vara lite lata och lediga innan.

    SvaraRadera
  3. Hej!
    Vi saknar er redan, i kväll har vi ätit av blåbärsglassen som vi gjorde åt Alex.
    Ha det bra.
    Farmor och farfar

    SvaraRadera
  4. Skönt att höra att resan gick bra och att ni nu har installerat er. Som sagt var, var försiktig med den skarpa solen. Vi ser fram emot forsatt info om liven på Koh Lanta.
    Kramar från Lennart och Rose-Marie

    SvaraRadera