tisdag 29 december 2009

Lämnar vårt paradis för storstaden


På juldagen var det dags att lämna Koh Lanta för den här gången. Lyckostar alla ni som får stanna kvar! Efter att ha checkat ut från villan åkte vi med minibuss till Krabi och flög vidare till Bangkok där transfer väntade och körde oss till hotellet.

Bangkok Millenium Hilton är mycket hotell för pengarna. Det finns en poolavdelning med vit sandstrand, leksaker och solstolar som står en bit ut i vattnet, allt mycket barnvänligt och Ella stortrivdes här. Frukosten på hotellet hade allt, bl a den godaste julskinka, våfflor med sylt och grädde, smoothies, sushi, rökt snapper...

Vi tog shuttleboat och skytrain till city. Som i alla storstäder är det rörigt och inte lätt att ta sig fram med taxi. Runt köpcentret MBK fanns poliser överallt som hindrade taxibilarna från att stanna, vi såg hur de tog nycklarna av en taxichafför... men vår bil hittade till slut en lucka. Vi shoppade på MBK, tittade vi på hajar och andra fiskar på en stor undervattenspark mitt i city och var på 4D bio som Erik och Alex uppskattade mer än Ella.

Kvällen före hemresan drack vi drinkar på hotellets takterass med utsikt över staden och såg gamla chaplinfilmen moderna tider på storbildsprojektor medan fin musik strömmade ur högtalarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar